در این جلسه به برخی از عناصر موجود در صفحه Win32 می پردازیم .
عنصر TRichEdit : با استفاده از این عنصر همانند TMemo می توان متون چند خطی را وارد و یا ویرایش کرد . خواص ==> Line : این خاصیت که بیشتر در موقع طراحی مورد استفاده قرار می گیرد برای کنترل محتویات و یا وارد کردن متن استفاده کرد . ScrollBars : این خاصیت برای نمایش نوارهای پیمایش عمودی و افقی در عنصر به کار می رود . ReadOnly : اگر مقدار این خاصیت True تنظیم شود متن موجود در عنصر قابل ویرایش نخواهد بود .
برخی از توابع و متدهای کاربردی عنصر TRichEdit ==> Clear : این متد برای پاک کردن متن درون عنصر به کار می رود . FindText : از این تابع برای پیدا کردن متن درون عنصر استفاده می شود . فرم کلی تابع به صورت زیر می باشد :
این تابع دارای 4 پارامتر ورودی و یک مقدار صحیح بازگشتی می باشد . پارامتر دریافتی SearchStr متنی است که می خواهیم جستجو شود ، پارامتر StartPos مشخص می کند که از چه کارکتری از متن درون عنصر جستجو باید شروع شود و پارامتر Length طول بازه جستجو را مشخص می کند . این تابع یک مقدار صحیح بازگشتی دارد که در صورت پیدا کردن متن مکان اولین کاراکتر متن را درون عنصر بر میگرداند در غیر اینصورت مقدار صفر برمی گرداند. Print : از این متد برای پرینت کردن متن درون عنصر به کار می رود . این متد یک پارامتر ورودی از نوع رشته دارد که متنی را مشخص می کند که در بالای صفحه پرینت باید چاپ شود . ClearSelection : متن انتخاب شده را پاک می کند . CopyToClipBoard : این متد متن انتخاب شده درون عنصر را داخل حافظه ClipBoard کپی می کند . CutToClipBoard : این متد متن انتخاب شده درون عنصر را داخل حافظه ClipBoard منتقل می کند . PastFromClipBoard : با استفاده از این متد می توان اطلاعات موجود در ClipBoard را در جایی که در آن مکان نما قرار دارد ، کپی کرد. Undo : آخرین تغییرات اعمال شده بر روی متن موجود در عنصر را بازیابی می کند . CanUndo : این متد مشخص می کند که آیا خاصیت Undo (برگردان) فعال باشد یا خیر . [از خاصیت نیز می توان برای فهمیدن فعال و یا غیرفعال بودن خاصیت Undo نیز استفاده کرد] ClearUndo : آخرین مقادیری را که از عنصر پاک شده است را بازمی گرداند . SelectAll : تمام متن موجود در عنصر را انتخاب می کند . Modified : این تابع مشخص می کند که آیا محتویات عنصر تغییر یافته است و یا خیر . [از این تابع می توان در موقع ذخیره کردن محتویات عنصر برای فهمیدن اینکه آیا محتویات تغییر یافته است یا خیر استفاده کرد] Text : تمام متن داخل عنصر را مشخص می کند . SelLength : با استفاده از این متد می توان تعداد کاراکترهای انتخاب شده عنصر را بدست آورد . SelStart : این خاصیت شماره اندیس اولین کاراکتر انتخاب شده از کاراکترهای انتخابی را به ما می دهد . SelText : این تابع متن انتخاب شده درون عنصر را برای ما برمی گرداند . GetTextLen : با استفاده از این تابع می توان تعداد کل کاراکترهای موجود در عنصر را تعیین کرد .-
عنصر TProgressBar : از این عنصر برای نشان دادن میزان پیشرفت یک عملیات استفاده می کنند . خواص ==> Min,Max : مینیمم و ماکزیمم مقدار پیشرفت عنصر را مشخص می کند و یا به عبارت دیگر مقدار ابتدایی و انتهایی را تنظیم می کند . Position : این خاصیت میزان پیشرفت را بر می گرداند . Smooth : این خاصیت مشخص می کند که آیا نوار پیشرفت به صورت خانه خانه نمایش داده شود و یا به صورت نوار یکنواخت .
عنصر TTrackBar : از این عنصر برای مقدار دهی به صورت Scroll استفاده می شود . خواص ==> Min , Max : مینیمم و ماکزیمم مقدار عنصر را مشخص می کند . Position : این خاصیت مقدار و مکان دکمه پیمایش را مشخص می کند . SliderVisible : از این خاصیت برای پنهان و ظاهر ساختن دکمه پیمایش عنصر استفاده می شود . TickMarks : مشخص می کند که درجه بندی به چه صورت نمایش داده شود . (tmBoth در دو طرف دکمه پیمایش - tmBottomRight در پایین و tmTopLeft در بالا) Orientation : مشخص می کند که عنصر به صورت افقی یا عمودی نمایش داده شود . ---------------------------------------- یک مثال در کاربرد دو عنصر TProgressBar و TTrackBar : دو عنصر را بر روی فرم قرار دهید و و خواص زیر را تنظیم کنید : عنصر TProgressBar :
Min=0 Max=100 Smooth=True عنصر TTrackBar : Min=0 Max=10
در رویداد OnChange از عنصر TTrackBar کد زیر را وارد نمائید :
procedure TForm1.TrackBar1Change(Sender: TObject); begin ProgressBar1.Position := TraCKbAR1.Position*10 end;