قسمت سوم

کامپوننت (کنترل) چیست ؟
کد نویسی هنر یک برنامه نویس است. ولی گاهی اوقات انجام یک پروژه بزرگ نیاز به کدنویسی زیاد و غالبا تکراری دارد که اینجا دیگه هنر برنامه نویس این است که بتواند از کدهای از پیش نوشته خود کمال استفاده را ببرد.
برنامه نویسان بزرگ برای این که کار دیگر برنامه نویسان را از بابت کدنویسی های زیاد و تکراری راحت کنند ،اقدام به جمع آوری تمام کدهای مربوطه برای انجام یک کار ، می کنند که در اصطلاح برنامه نویسی به این مجموعه ها کامپوننت گفته میشود.

طریقه نصب کامپوننت :
در دلفی امکان نصب چهار نوع کامپوننت می باشد ، که به قرار زیر هستند :

u نصب و کامپایل فایلهائی که از نوع pas. هستند. برای نصب این نوع کامپوننت باید این مسیر رو دنبال کنید:
Component-> Install Component

v نصب فایل ocx. (تمامی این فایلها خاصیت نصب رو دارند) و برخی از فایلهای dll. که به روشی خاص کامپایل شده اند. برای نصب این نوع کامپوننت این مسیر رو دنبال کنید:
Component-> Import AxtiveX Control

w نصب فایل bpl. ، که برای نصب این نوع کامپوننت باید این مسیر رو دنبال کنید:
Componet-> Install Packages

x اجرای فایل باپسوند DPK.

هر یک از کنترل ها دارای ویژگی هایی است که مشتمل بر [خواص ، متدها و رویدادها] می باشد .
- خواص مربوط به تنظیمات ظاهری و اجرایی هر کنترل می باشد .
- متدها دستوراتی است که بوسیله آن عملیاتی بر روی کنترل ها و برنامه اجرایی اعمال می شود .
- رویدادها دستوراتی است که در نتیجه تغییرات بر روی کنترل فراخوانی و انجام می شود .

** قبل از هر چیز به خواص و متدها و رویدادهای یک فرم می پردازیم :
ActiveControl = این خاصیت تعیین می کند که با فعال شدن فرم کدام کنترل بر روی فرم دارای فوکوس باشد .
Align = موقعیت و اندازه فرم را در هنگام نمایش دادن فرم نشان می دهد .[اگر این خاصیت بر روی alTop تنظیم شود در هنگام اجرا فرم در قسمت بالای صفحه نمایش و عرض آن تمام عرض صفحه را می پوشاند .]
AutoScroll = این خاصیت میله های مرورگر بر روی فرم را کنترل می کند .[در صورتی که این خاصیت بر روی True تنظیم شود در صورتی که اندازه فرم برای نمایش همه کنترل ها کوچک باشد میله های مرورگر بطور اتوماتیک نمایش داده می شوند .]
AutoSize = این خاصیت بیشتر در موقع طراحی برنامه عمل می کند به صورتی که طول و عرض فرم را به وسیله کنترل های موجود بر روی فرم تنظیم می کند .
BiDiMode = این خاصیت برای ترازبندی کنترل ها و متن و خاصیت کپشن فرم به کار می رود .[در صورتی که بر روی bdLeftToRight تنظیم شود ترازبندی از طرف چپ به راست فرم انجام می شود .]
BorderIcon = این خاصیت تعیین می کند که در زمان اجرا کدام دکمه های سیستم روی فرم ظاهر شوند .[این گزینه ها شامل منوی سیستم ، دکمه به حداقل رساندن ، دکمه به حداکثر رساندن و دکمه راهنما می باشد .]
BorderStyle = این خاصیت نوع لبه فرم را نشان می دهد . مقدار پیش فرض bsSizeable است که پنجره با قابلیت تغییر اندازه می باشد و مقادیر bsDialog و bsNone مربوط به پنجره هایی است که نمی توان اندازه آنها را تغییر داد .
BorderWidth = پهنای لبه های فرم را بر حسب پیکسل مشخص می کند .
Caption = متن عنوان فرم را مشخص می کند . این خاصیت در موقع تغییر آن عمل می کند و عنوان فرم را با متن جدید نشان می دهد .
ClientWidth و ClientHeight = با استفاده از این دو خاصیت می توان طول و عرض ناحیه کاری را مشخص نمود(منظور از ناحیه کاری فرم ، ناحیه‎ای داخل کادر است که زیر نوار منو قرار دارد) تنظیم این دو خاصیت منجر به تغییر اتوماتیک خواص Width و Height می گردد .
Color = رنگ سطح روی فرم را مشخص می کند . مقدار پیش فرض clBtnFace می باشد که رنگ سطح فرم را مطابق با رنگ تنظیمی پنجره های ویندوز مشخص می کند .
Constraints = این خاصیت برای تعیین حداکثر و حداقل طول و عرض فرم به کار می رود . با مقدار دادن به هر یک از خواص زیر مجموعه این خاصیت [MaxHeight , MinHeight , MaxWidth , MinWidth] اندازه فرم به این مقادیر محدود می شود .
Cursor = شکل اشاره گر ماوس را هنگامی که ماوس بر روی فرم حرکت می کند مشخص می کند .
DefaultMonitor = این خاصیت در یک محیط با چند مانیتور مثل ویندوز 98 تعیین می کند که فرم روی کدام مانیتور نمایش داده شود .
DockSite = این خاصیت مشخص می کند که فرم به صورت یک ظرف برای کنترل های جمع شدنی عمل کند .
Enabled = این فرم مشخص می کند که فرم در هنگام اجرا فعال باشد یا خیر .
Font = این خاصیت، فونت استفاده شده در فرم را تعیین می کند . مورد مهمی که باید به آن توجه کرد این است که کنترل- های روی فرم ، فونت آن را به ارث می برد .
FormStyle = این خاصیت وضعیت و نوع فرم را مشخص می کند . مقدار پیش فرض آن fsNormal است که فرم حالت عادی خود را دارد . با مقدار fsStayOnTop فرم همیشه روی صفحه قرار می گیرد .فرم های MDI باید روی fsMDIForm و فرم های فرزند MDI روی fsMDIChild تنظیم شوند .
Height = اندازه ارتفاع و عرض فرم را تنظیم می کند .
Hint = متن اشاره کوتاه (ToolTip) را مشخص می کند .
HorzScrollBar و VertScrollBar‌ = این خواص مقادیر خاص خودشان را برای کنترل عملیات میله مرور تنظیم می کند .
Icon = وقتی فرم در زمان اجرا نمایش داده شود و نیز وقتی که فرم به حداقل اندازه برسد شمایلی روی نوار عنوان مشخص می شود که این شمایل با این خاصیت مشخص می گردد .
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد